Voor iedere stijl kunnen wij u een binnendeur aanbieden in de afwerking die u verkiest. Alle deuren worden op maat ingekast in ons eigen atelier. Uiteraard gelden hier de hoogste kwaliteitsnormen. Voorbeelden kan u bekijken in onze toonzaal. Ook voor deurkrukken en beslag zijn de mogelijkheden quasi onbeperkt.


Houten deuren

Het meest gebruikte materiaal om binnendeuren te maken is hout. Dit kan ofwel gedeeltelijk, ofwel volledig. Er zijn in principe twee soorten houten binnendeuren beschikbaar, namelijk de vlakke binnendeuren en de massief houten binnendeuren.

    • Klassieke stijldeuren
    • Deze deuren passen ideaal samen met een klassiek interieur en brengen een luxueuze, chique uitstraling in de ruimte teweeg. Deze karaktervolle deuren worden veelal opgebouwd uit massief of semi-massief hout, zoals verschillende soorten eik. Typisch aan deze klassieke variant is ook het kleurenpatroon als de houtstructuur! Deze deuren zijn vaak donkerder en veel sterker dan andere deuren.

 

    • Moderne stijldeuren
    • Eveneens uiterst kwalitatief, maar minder geschikt voor een klassiek interieur zijn de moderne stijldeuren. Typische kenmerken van deze soort stijldeuren is het gebruik van massief hout of fineer hout en dat er gebruik wordt gemaakt van lichtere kleuren.

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn deuren die bij het openen niet openzwaaien, maar zijwaarts bewegen. Ze worden in feite aan de kant geschoven. Het frame waarin de schuifdeur wordt geplaatst bestaat uit een sterk materiaal. Afhankelijk van de zwaarte van de constructie wordt geopteerd voor een rail op de vloer of aan de bovenzijde van de deur.

Schuifdeuren of roldeuren zijn deuren die bij het openen niet openzwaaien, maar zijwaarts bewegen. Ze worden in feite aan de kant geschoven. Het frame waarin de schuifdeur wordt geplaatst bestaat uit een sterk materiaal. Afhankelijk van de zwaarte van de constructie wordt geopteerd voor een rail op de vloer of aan de bovenzijde van de deur. In vele gevallen is een schuifdeur dan ook een prachtige oplossing. Je moet immers geen rekening houden met de draaihoek van een klassieke deur. Ook de bediening is veel soepeler dan een gewone deur. Van dichtklappende deuren is geen sprake, want er is weinig luchtverplaatsing indien de buitendeur openstaat.

Glazen deuren

Een deur uit glas is ideaal voor woningen waar men met donkere ruimtes werkt. Glas laat immers het licht van de ene ruimte doorstromen in de andere ruimtes. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over privacy of veiligheid, want een glazen deur kan je tegenwoordig in allerhande uitvoeringen verkrijgen.

Wenst u meer informatie over onze binnendeuren, vul dan snel het contactformulier in.